Misschien ben je het al eens tegen gekomen of heb je er over gehoord tijdens een verjaardag: ‘crowdfunding’. Maar wat is dat en is dat iets voor jouw onderneming?

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project of idee te financieren. Om financiering te verkrijgen, gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Het gaat in principe als volgt: een ondernemer wil een project starten, maar heeft onvoldoende startkapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan (meestal op een platform op internet) en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Deze kleine investeerders noemt men the crowd. Dit in tegenstelling tot bankkredieten en grootinvesteerders, waarbij er sprake is van slechts één of enkele investeerders die een groot bedrag inbrengen. (bron: wikipedia)

Een duidelijk verhaal en steeds meer ondernemingen maken gebruik van dit concept. Daar&Tegen Bedrijfspartner kan jou en jouw onderneming helpen om een voorstel te schrijven.  Het idee verder vorm te geven, zodat het juiste kapitaal kan worden opgehaald voor jouw idee. En wij helpen je natuurlijk ook graag verder na de start!

Meer weten over crowdfunding: zie MKB crowdfunding of Geld voor elkaar

[fbshare type=”button”][twitter style=”horizontal” float=”left”]