Mensen kopen niet wat je doet; ze kopen waarom je het doet

Waarom zijn sommige bedrijven meer innovatief dan andere? Waarom zijn sommige leiders meer inspirerend dan anderen? Waarom hebben sommige merken een loyale achterban? Het antwoord ligt in het ‘waarom’.

Simon Sinek heeft een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap met voorbeelden als Apple, Martin Luther King en de Wright Brothers. Of het nu gaat om individuen of organisaties, we volgen hen die leiden, niet omdat het moet, maar omdat we dat willen. En het zijn zij die beginnen met ‘waarom’ die het vermogen hebben anderen te inspireren. Met behulp van zijn Golden Circle theory, legt Simon het uit: “Het doel is niet om zaken te doen met iedereen die behoefte heeft aan wat je hebt; het doel is om zaken te doen met mensen die geloven wat jij gelooft. Mensen kopen niet wat je doet; ze kopen waarom je het doet.”

De TED presentatie van Simon staat al een tijdje online maar de boodschap is zo krachtig dat wij het regelmatig terugkijken om ons ‘waarom’ scherp te stellen.

WHY
Vanuit de overtuiging dat passie en bedrijfsvoering samen kunnen én moeten gaan, is Daar&Tegen Bedrijfspartner opgericht. Zoals onze bedrijfsnaam al impliceert, is ook onze filosofie tegendraads: “Organiseer de passie en blijf doen waar je goed in bent!” Dat betekent vooruitkijken met beleid, sturen in plaats van bijsturen. Ofwel, van ondernemingsplan naar ondernemen met een plan! Werken met een plan geeft houvast en biedt structuur, een basis om op terug te vallen. En het geeft rust; het maakt je hoofd vrij. Juist dan doe je waar je goed in bent, je passie uitoefenen.

HOW
Kenmerkend voor onze aanpak zijn de persoonlijke betrokkenheid waarmee de zaken worden behartigd en de nauwe samenwerking met vele professionals. Wij hebben een uitgebreid partnernetwerk van specialisten voor bijvoorbeeld administratie, ICT, personeelsvraagstukken, communicatie en online strategie, grafische vormgeving, videoproducties, fotografie. Zo denken wij graag met onze klanten mee en gaan net iets verder dan wat er van ons verwacht wordt!

WHAT
Daar&Tegen Bedrijfspartner ondersteunt startende en (snel) groeiende MKB organisaties bij het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering.

[fbshare type=”button” float=”left”][twitter style=”horizontal” float=”left”]